Welkom op de well-being activiteiten pagina! Elke maand zal deze pagina geüpdatet worden met een selectie van de leukste evenementen in Rotterdam, zodat je tussen het studeren door even lekker kunt ontspannen, nieuwe studenten kunt ontmoeten en je horizon kunt verbreden. Of je interesses nou liggen bij muziek, sport, kunst of professionele ontwikkeling, deze pagina biedt voor ieder wat wils. Ontspanning is net zo belangrijk als studeren, dus houd deze pagina goed in de gaten!


December 2022


01/12 - 04/12: Controle-XL

Geniet van een van de uitvoeringen van de prachtige voorstelling 'CONTROLE' met breakdance, komedie, live muziek, film en humor. De mannen van 155, een breakdance groep die bestaat uit jeugdvrienden, hebben een voorstelling gecreëerd waarop zij op een kunstzinnige manier antwoord geven op de vragen: wie wil je zijn en hoe wil je in de wereld staan? Bekijk de voorstelling zelf op een van de 4 data, scoor je tickets hier!

Data: Donderdag 1 december t/m zondag 4 december
Tijden: wisselend per voorstelling
Locatie: Maaspodium, Rotterdam
Prijs: 
10,- tot €15,-


06/12: Supper with Scientists!

Geniet van een driegangendiner, discussieer met je tafelgenoten en wordt ook nog eens bijgespijkerd met de laatste wetenschappelijke kennis! Op 6 december is de eerste editie van Supper with Scientists! Dineer met wetenschappers en discussieer over de meest uiteenlopende onderwerpen. Deze editie zal geheel in het teken staan van ongelijkheid: van economische ongelijkheid tot aan het klimaat en gender. Dineer, leer en discussieer mee! Met deze editie als tafelgasten Mr. dr. Daphina Misiedjan (ISS) over klimaatongelijkheid en Dr. Nicholas Vrousalis (ESPhil) over het concept ongelijkheid. 

Bij je ticket krijg je een driegangendiner inclusief twee drankjes. Het menu is geheel vegetarisch maar als je liever veganistisch eet of dieetwensen hebt, kan je dit ook doorgeven. Bestel hier je ticket!

Datum: Dinsdag 6 december
Tijd: 17:30 – 20:30 (inloop vanaf 17:15)
Locatie: Serre, Erasmus Paviljoen
Prijs: (inclusief driegangenmenu en twee drankjes)

Student: 15,-
Regulier: 20,-


07/12: Open heART Café - Christmas Edition

Kom tekenen, schilderen of op een andere manier creatief bezig zijn tijdens deze speciale Kerst editie in het Open heART café! Elke woensdag van 17.00 – 19.00 uur wordt er een workshop ART op de campus georganiseerd. Elke week is er een andere creatieve opdracht; je krijgt tips & tricks en leert creatieve medestudenten kennen. Het materiaal (potloden, verf, papier etc.) wordt verzorgd en je meldt je aan per keer, dus je zit nergens aan vast. Tijdens deze editie zal de focus liggen op de feestdagen, dus meld je hier aan om alvast in de Kerst sfeer te komen!

Data: Woensdag 7 december 

Tijd: 17:00 – 19:00

Locatie: Sanders, L2-14 (Campus Woudestein)

Toegang: €5,- per workshop


07/12: Filmavond op de campus: The Batman

Elke maand wordt er in samenwerking met ESN-Rotterdam een filmavond op de campus georganiseerd, en bij deze editie wordt The Batman gedraaid! Deze superhelden film vertelt het verhaal van Batman, die in de onderwereld van Gotham City terecht komt als hij de cryptische aanwijzingen van een moordenaar achterna gaat, waar hij vervolgens in een gevaarlijk kat-en-muisspel terecht komt. Meer gaan we niet verklappen, je moet de film zelf maar komen kijken op de campus! Bestel je ticket hier.

Datum: Woensdag 7 december

Tijd: 19:00 – 22:15 (inloop vanaf 18:30)

Locatie: Aula, Erasmus Gebouw (Campus Woudestein)

Entree: €4,-


12/12: Open Stage Night - Christmas Special

Speel of zing mee met je favoriete Christmas Carols tijdens deze speciale open stage night van Studium Generale en ESN Rotterdam! Naast de gebruikelijke optredens van studenten worden er in deze editie ook een aantal kerstnummers door Bonno Getz en de EMA Band gespeeld! Wil je komen optreden, luisteren of meezingen? Kerstnummers mogen, maar hoeven niet. Meld je aan via deze link, de entree is gratis.

Datum: Maandag 12 december

Tijd: 19:30 – 22:00 

Locatie: Erasmus Paviljoen (Campus Woudestein)

Entree: Gratis


27/12: Rotterdam Night Walk

De Rotterdam Night Walk is een prachtige avondwandeling die je door de sfeervolle en verlichte straten van de Rotterdamse binnenstad leidt. Je kan kiezen tussen de 6 of 12 kilometer route, waarbij je met alle andere deelnemers langs verschillende Rotterdamse highlights wandelt. De wandeling begint zodra het donker begint te worden (18:00) en de eindtijd is afhankelijk van je tempo. Enthousiast geworden? Bestel je ticket hier!

Datum: Dinsdag 27 december 

Tijd: Vanaf 18:00

Locatie: Verschillende locaties door Rotterdam

Prijs

Kinderen: €5,50

Volwassenen: €22,- 


31/12: Het Nationale Vuurwerk

Op oudjaarsdag is het weer zo ver! Het Nationale Vuurwerk is weer te bewonderen op verschillende plaatsen, maar de grootste show vindt plaats bij de Erasmusbrug. Kom het prachtige vuurwerk bewonderen en luid het nieuwe jaar feestelijk in met deze vuurwerkshow!

Datum: Zaterdag 31 december 

Tijd: 00:00

Locatie: Erasmusbrug, Rotterdam

Entree: Gratis