Het is niet toegestaan om tijdens de toets je stoel te verlaten, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan. Zorg er dus voor dat alle benodigde spullen op je bureau liggen, dat je oplader is aangesloten op je laptop en dat je voor het examen naar het toilet gaat. Je mag één flesje of blikje met een drankje en één kleine, koude snack op je bureau hebben staan.

Net voordat je op de link naar de toets kunt klikken, word je gevraagd een kamerscan uit te voeren: gebruik uw webcam om jouw bureau en de kamer waarin je zich bevindt te laten zien. Zorg ervoor dat je camera langzaam en regelmatig beweegt om een duidelijk beeld te krijgen .

Praten (of zingen) tijdens je toets is niet toegestaan. Dit omvat het hardop voorlezen van examenvragen, fluisteren en zingen.

Het gebruik van koptelefoons (zowel in-ear als on-ear) is niet toegestaan. Als je computer/laptop geen ingebouwde microfoon heeft, kun je de microfoon van je headset gebruiken, maar alleen als je de koptelefoon om je nek doet.

Het gebruik van oordoppen van oorsmeer of schuim is toegestaan, maar alleen als je deze voor aanvang van het examen aan de webcam laat zien.

Behalve je laptop moeten alle andere (potentiële) data-apparaten uitgeschakeld en buiten bereik worden geplaatst.

Je gezicht moet tijdens het hele examen zichtbaar zijn via je webcamcamera. Ook als je iets opschrijft of je hoofd naar beneden kantelt, richt je camera daarom dus niet te hoog.

Bij het afleggen van een online gesurveilleerde toets geldt het volgende:

• Je zult bij dit onderzoek geen ongeautoriseerde hulp verlenen of ontvangen.
  • Jouw antwoorden zullen van jezelf zijn.
  • Je zult jezelf niet inlaten met andere activiteiten die jouw resultaten op oneerlijke wijze verbeteren of de resultaten van anderen op oneerlijke wijze verbeteren of beschadigen.

Vermoedelijk frauduleus gedrag of gedrag dat niet in overeenstemming is met bovenstaande regels, wordt gemeld aan de examencommissie en kan worden gesanctioneerd.