Je hebt toestemming gekregen om via online proctoring je toets af te leggen. Onlangs hebben ANS en ProctorExam hun applicaties geïntegreerd. Dit betekent het volgende:

• Je ontvangt geen aparte e-mail van ProctorExam met een link naar de systeemcheck* en de toets.
  • 15 minuten voor de toets log je in op ANS (https://ans.app/) via Google Chrome.
  • Je selecteert het de toets in de lijst met 'Geplande toetsen' (let op als de toets al is begonnen, kun je de toets vinden in de lijst met 'Toetsen bezig')
  • Klik op de knop ‘ProctorExam starten’ (scroll naar beneden voor de knop)
  • Volg de instructies voor het instellen van ProctorExam
  • Als je dit gedaan hebt, klik dan op de link in ProctorExam om terug te gaan naar ANS
  • Je bent nu gereed om met de toets te beginnen

* De ProctorExam systeemcontrole is niet langer een verplichte handeling. Je start ProctorExam op via ANS. Je wordt dringend aangeraden je eigen systemen ruim voor de toetsdatum te controleren. Bekijk aub ook deze links:

We raden ook sterk aan om onderstaande testen af te leggen, vooral de proctored versie, omdat het een goede manier is om het systeem te testen en vooraf te controleren of aan alle vereisten is voldaan:

RSM Practice test (2022/2023) (online proctored)

RSM Practice test (2022/2023)

Jouw pc moet toestaan dat een Google Chrome-extensie voor schermdeling actief is tijdens de toets, bekijk voor meer informatie:

Om de tweede camera via je mobiele telefoon of tablet te gebruiken, dien je de ProctorExam-app te installeren:

ProctorExam app voor Apple

ProctorExam app voor Android

Loop je tijdens de toets tegen problemen aan of heb je vragen, neem dan gerust contact op via de chat rechtsonder in het ProctorExam-scherm.

Meer informatie over online proctoring bij EUR/RSM vind je hier.

Bijlage: Visual roadmap Proctor Exam en PE-ANS mailing studenten