Je dient 30 minuten voor aanvang van de toets gereed te zijn voor het examen. Je moet verschillende controles uitvoeren. Voor een online tentamen met online proctoring dien je jezelf te legitimeren. Dit doe je door je identiteitsbewijs (universitaire collegekaart, paspoort of identiteitskaart) voor de camera te houden. Gevoelige persoonsgegevens zoals jouw persoonlijk identificatienummer (BSN) moet je bij de identificatie voor het examen afdekken. Bovendien zullen er extra technische controles plaatsvinden van de microfoon, camera en internetverbinding.

Tip: Verwijder de cookies in de Chrome-browser voor aanvang van je examen om inlog problemen te voorkomen. Klik op de drie stippen in de rechterbovenhoek van de Chrome-browser en klik op Geschiedenis > Geschiedenis > Browsegegevens wissen.

Tip: Examensoftware werkt niet in afgeschermde (bedrijfs)internet omgevingen en computers. Zorg ervoor dat je een normale Wi-Fi/ethernet-verbinding gebruikt.