Verwijder de cookies in de Chrome browser voor aanvang van je examen om inlogproblemen te voorkomen. Klik op de drie stippen in de rechterbovenhoek van de Chrome-browser en klik op Geschiedenis > Geschiedenis > Browsegegevens wissen.

Het examen begint precies op het gecommuniceerde tijdstip van uw examen. Verlaat je stoel niet en verander niet wat er op je bureau ligt terwijl je wacht tot het examen begint.

Gedraag je tijdens het examen net zoals je zou doen in een reguliere examenopstelling, behalve dat je je stoel niet mag verlaten. Zo mag je tijdens je examen één kleine, koude snack en één flesje of blikje drinken.

Er kunnen kleine hick-ups in de internetverbinding optreden, in dat geval word je gevraagd om de screenshare opnieuw aan te sluiten. Maak opnieuw verbinding met het delen van het scherm wanneer daarom wordt gevraagd, maak je geen zorgen als dit meer dan eens gebeurt.

Examensoftware werkt niet in afgeschermde (bedrijfs)internetomgevingen en computers. Zorg ervoor dat je een normale Wi-Fi/ethernet-verbinding gebruikt.

Als er andere technische problemen zijn, vraag dan om hulp in de Tawk.to chat rechtsonder in je scherm in ProctorExam. Je krijgt binnen enkele minuten antwoord.

Wacht, indien van toepassing op je examen, niet met het uploaden van foto's tot het einde van het examen maar doe dit meerdere keren tijdens het examen.

Hang een bordje aan de buitenkant van je deur waarop staat dat je examen doet. Tijdens het examen mogen geen andere personen in de zaal aanwezig zijn of de zaal betreden.

Wees je bewust van wat er op je achtergrond zichtbaar is. Zorg in het kader van privacy ervoor dat foto's en persoonlijke spullen tijdens het examen uit het zicht zijn.